Εικόνα

Άλλωστε δεν νομίζω ότι αυτό ήταν το ζητούμενο… Είδαμε λίγο από Steve Jobs στην παρουσίαση του iphone, είδαμε λίγο από μία πολύ πετυχημένη τηλεοπτική εκπομπή, είδαμε ένα τύπο, χωρίς κουστούμι και γραβάτα να μιλάει και να απαντάει χωρίς ούτε ένα χαρτί στο χέρι του. Και σε αντίθεση με κάποιους συναδέλφους του (που γνωρίζω ότι τον ξέρουν πολλά χρόνια και πολύ καλά) που επέλεξαν –υποκριτικά- να του απευθύνουν τα ερωτήματά τους στον πληθυντικό, ενώ εκείνος απαντούσε σε πρώτο ενικό (λόγω σχέσης και όχι λόγω αγένειας).

Κάποια στιγμή δέχτηκε ένα ερώτημα και απάντησε: «Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να απαντήσω…». Τόσο απλά! Και αν με ρωτήσετε αν γίναμε σοφότεροι θα σας πω: «Είμαι έτοιμος να απαντήσω»…

Δεν γίναμε σοφότεροι και όποιος περίμενε κάτι τέτοιο καλύτερα ας πήγαινε σε συνέντευξη τύπου στην Χαρ. Τρικούπη και… Κουμουνδούρου γωνία!

Τον συμπαθώ αυτόν τον τύπο… Δεν έχουμε ανταλλάξει ποτέ ούτε καλημέρα. Κινούμαι όμως, σε αυτόν τον χώρο και ξέρω ότι δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες. Με αφήνει παγερά αδιάφορο μια και στο χώρο μας οι «καλές» κουβέντες είναι πολύ δύσκολες!

Όμως ένας άνθρωπος που μιλάει και απαντάει χωρίς χαρτιά, που δεν διστάζει να πάρει χρόνο για να απαντήσει ή να μην απαντήσει και πάνω απ’ όλα που ζητάει «τη βοήθεια του κοινού», εμένα μπορεί να μη με κάνει σοφότερο, σίγουρα όμως θα με κάνει να τον προσέξω.

Και ο κύριος «Πρωταγωνιστής» (ευχαριστώ φίλε Αχιλλέα που σου κλέβω τον χαρακτηρισμό σου) με έκανε να τον προσέξω…

Ες «αύριο» λοιπόν τα σπουδαία…

Advertisements