385678

Δεν έχει σημασία πόσο είσαι… Σημασία έχει τι έχεις. Για πόσα μετάνιωσες, πόσα θα ήθελες να είχες κάνει, πόσα να μην είχες κάνει, πόσα να πεις και για πόσα να σωπάσεις!

Γιατί έρχονται κάποιες στιγμές που κοιτάς πάνω από τον ώμο σου και θυμάσαι, αναπολείς, βάζεις στόχους… Και συνήθως αυτό το κάνεις στο τελείωμα κάθε χρονιάς (όπως τώρα, καλή ώρα)

Ξέρεις λοιπόν τι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια φίλε μου; Χάνουμε χρόνο… πολύ χρόνο! Και μάλιστα δεν τον χάνουμε, τον σπαταλάμε άσκοπα.

Σε ανθρώπους που δεν αξίζουν, σε έννοιες που δεν έχουν λύση, σε προσδοκίες που δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα και σε προσμονή που έγινε απογοήτευση!

Και ξέρει γιατί φίλε μου; Γιατί οι απαντήσεις και η ζωή είναι τώρα! Και αυτό ισχύει για όλους. Το παρελθόν ορίζει ποιοι είμαστε, το παρελθόν είναι κατασκεύασμα του μυαλού! Και το μέλλον… Κι’ αυτό κατασκεύασμα του μυαλού είναι…

Το βέβαιο είναι ότι και το παρελθόν και το μέλλον μπορεί να μας στοιχειώσει και να σπαταλήσουμε χρόνο, αναλύοντας τα «πρίν» και κυνηγώντας ένα «μετά» που δε διαφέρει πολύ από τους δαίμονές μας!

Μας τυφλώνει αυτό το «κυνηγητό» και μας κάνει να το πιστέψουμε! Και ξέρεις τι παθαίνουμε βλάκα μου;

Σπαταλάμε χρόνο από το «τώρα»! Γιατί αυτό το «τώρα» θα μας δώσει απαντήσεις, γιατί η καρδιά θέλει να ζει στο «τώρα», γιατί το «τώρα» είναι πιο δυνατό από το «πρίν», απλά δεν θέλουμε να το καταλάβουμε…

Δεν ζούμε το «τώρα»… Φέρνουμε παρέα και τους δαίμονές μας: τα «πρέπει», τα «δεν πρέπει, τα «και αν»!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ξέρεις τι θα γίνει από εδώ και πέρα… Μην προσπαθήσεις να το ελέγξεις φίλε μου! Γιατί από εδώ και πέρα αρχίζει η διασκέδαση. Άλλωστε δεν υπάρχει άλλος «πραγματικός» χρόνος πέρα από το παρόν!

Τι κι αν έχασες φίλους, έρωτες, δικούς σου ανθρώπους. Να τους βάλεις εκεί που τους αξίζει! Να τους τιμήσεις για το χρόνο που τους χάρισες και να τους τιμήσεις για το χρόνο που σου χάρισαν! Να τους θυμάσαι με αγάπη (και με κακία και θυμό καμιά φορά… ούτε αυτό είναι κακό!), γιατί σε έφεραν εδώ που είσαι!

Θύμωσες όταν έπρεπε, έκλαψες όταν έπρεπε, μέθυσες όταν έπρεπε, ξέσπασες όταν έπρεπε… Αν δεν τα είχες κάνει όλα αυτά τώρα δεν θα ήσουν εσύ εδώ και εκείνοι δεν ήταν εκεί…

Οπότε μην σπαταλάς άλλο χρόνο βλάκα μου!

Μην μένεις χωρίς αυτοκίνητο σήμερα γιατί ελπίζεις ότι θα αποκτήσεις μία Ferrari αύριο! Μην ζητάς να μάθεις το τέλος της ταινίας, γιατί δεν θα έχει καμία αξία η πλοκή!

Μην αφήνεις τους δαίμονές σου να παίζουν με το «τώρα» σου και να κλέβουν το χρόνο σου… Γιατί κάποια στιγμή θα ανακαλύψεις ότι τα «πρίν» είναι πολύ περισσότερα από τα «μετά»!

Φρόντισε μόνο να μην είναι πολύ αργά και γίνουν οι δαίμονές σου, οι… καλύτεροί σου φίλοι!

 

Advertisements