Μία «φτηνή τσούλα» είσαι, βλάκα μου!


elliniki-apostoli-rio-opening-ceremony

Μαρία Μπελιμπασάκη, Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Nίκος Σκαρβέλης, Νόρα Δράκου, Αννα Ντουντουνάκη, Δημήτρης Δημητρίου, Τζέλη Σκαρλάτου, Δημήτρης Αντωνιάδης, Παναγιώτης Γκιώνης, Μαρία Περβολαράκη, Ευαγγελία Ψάρρα…

Σου λένε τίποτα αυτά τα ονόματα; Μπα, δε νομίζω!

Ίσως τα άκουσες κάποια στιγμή, αλλά δεν χρειάστηκε να μάθεις, σε ποιο άθλημα αγωνίζονται, πως τα βγάζουν πέρα, που ζούνε, που διασκεδάζουν, τι κάνουν οι γονείς τους…

Και ξέρεις γιατί δε χρειάστηκε; Γιατί δεν ανέβηκαν στο βάθρο, δεν έγιναν τροφή για τους πεινασμένους δημοσιογράφους, δεν έγιναν αγαπημένο θέμα των εραστών της κλειδαρότρυπας!

Μπορεί να κατάφεραν να πάνε σε μια ή και περισσότερες ολυμπιάδες, μπορεί να μην είχαν σπουδαίους χορηγούς μπορεί να μάτωσαν να πόνεσαν να έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα, αλλά ποιος τους χέζει…

Δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο! Άρα, δεν είναι άξιοι προσοχής…

Και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές θα λες «τι γράφει ο μαλάκας; εγώ δεν είμαι έτσι…»! Και όμως έτσι είσαι βλάκα μου… Ίσως όχι εσύ, αλλά ο διπλανούς σου που ίσως διαβάζει «τι γράφει αυτός ο μαλάκας» (δηλαδή εγώ!)

Γιατί έτσι είναι η κουλτούρα σου, γιατί έτσι είναι η ζωή σου ολόκληρη γιατί έτσι σε μεγάλωσαν και έτσι σκέφτεσαι!
Πάντα με τον νικητή, πάντα με τον σελέμπριτι πάντα με τον φραγκάτο έστω και αν για να φτάσει εκεί που έφτασε σε κορόιδεψε, σου είπε ψέματα, σε χρησιμοποίησε, έστω και αν για να πετύχει αυτά που πέτυχε πάτησε επί πτωμάτων!

Ναι… Τιμώ, σέβομαι και θαυμάζω την Κορακάκη, τον Πετρούνια, τον Γιαννιώτη, την Στεφανίδη, τον Μάντη, τον Καγιαλή (βλέπεις βλάκα μου, ακόμα και εγώ τα πρώτα ονόματα που έβαλα είναι αυτά που έκαναν ντόρο… μη μου λες λοιπόν παπάρες) αλλά υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν άνθρωποι που μάτωσαν για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα!

Επειδή δεν ανέβηκαν στο βάθρο και δε μάθαμε τι χρώμα βρακί φοράνε, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί! Απλά βρέθηκαν στο δρόμο τους κάποιοι άλλοι καλύτεροι…

Και για πες μου εσύ «που δεν είσαι έτσι»:

Που ήσουν όταν επέστρεψε ο Ηλιάδης από το Ρίο ηττημένος από τον πρώτο γύρο, χωρίς μετάλλιο, έχοντας αποφασίσει να εγκαταλείψει μία τεράστια καριέρα; Που ήσουν τώρα που δεν ανέβηκε στο βάθρο, αλλά που όφειλες να τους πεις ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που σου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια;

Ήσουν με τους άλλους, τους νικητές ξεχνώντας ότι όταν ο Ηλιάδης έφερνε τα «χρυσά» τον γυρόφερνες σαν… φτηνή τσούλα, μπας και κλέψεις λίγο από τη δόξα του!

Μάθε λοιπόν βλάκα μου να σέβεσαι και να τιμάς την προσπάθεια και όχι μόνο την πρωτιά! Γιατί η προσπάθεια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία… Είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις, και ας μην ήρθαν οι κάμερες να σε προϋπαντήσουν και ας έμεινες ένα όνομα στον πίνακα των συμμετεχόντων και ας μην σου πάρουν ποτέ συνέντευξη…

Και όταν ξεπεράσεις το σύνδρομο του πρωτοσέλιδου τότε και μόνο τότε θα έχεις το δικαίωμα να μου πεις: «εγώ μαλάκα, δεν είμαι έτσι…»!

59 comments

    • εισαι και μεγαλη κομπλεξαρα βλακα μου η μονη θεραπεια ειναι ενας. big brother το βραδυ με την τ…..σο . και δεν θα μαθουμε μονο τι β….κι φορας, λοιπν φιλοι μου,,, οχι εσεις , ξερετε τι πρεπει ννα κανετε. hasta LA vista κοροιδο

      Μου αρέσει!

  1. Είδαμε και τον Δήμα που έγινε βουλευτής και ψήφισε «αμάσητα» ένα κάρο μνημόνια.
    Χεστήκαμε για το τι έκαναν όλοι αυτοί βλάκα μου όταν στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι και κάθε πρωί βλέπεις ανθρώπους μέσα στους κάδους να ψάχνουν για φαγητό ή ανακυκλώσιμα πράγματα.
    Είτε πήραν μετάλλια είτε όχι.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Το ένα δεν αναιρεί το άλλο…
      Καταλαβαίνω πως το βλέπεις (και δεν διαφωνώ μαζί σου) αλλά το θέμα δεν είναι τα μετάλλια αλλά η κουλτούρα μας, που εάν ήταν διαφορετική ίσως (λέω ίσως) να υπήρχαν λιγότεροι άνεργοι!

      Μου αρέσει!

    • Πολύ χαίρομαι που κατάλαβες με ένα και μόνο κείμενο οτι είμαι κακομοίρης, φτωχοστοχαστής εκ του προχείρου, γιατί ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου το έχουν καταλάβει! θα προσπαθήσω να διορθωθώ!

      Μου αρέσει!

  2. Αν είναι να αναφέρεις ονόματα αθλητών που μετείχαν στους Ολυμπιακούς, να τα αναφέρεις ΟΛΑ! Όλα τα ονόματα της Ελληνικής αποστολής και άσε τα αποσιωπητικά (…) !

    Επίσης, να ξαναδιαβάσεις το κείμενό σου, για να διορθώσεις λάθη ορθογραφικά και συντακτικά!

    Άντε, που ξαφνικά όλοι έχουν άποψη, και ο καθένας γράφει ό,τι του κατέβει!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Αγαπητέ ή αγαπητή Baller2016 (καλό είναι υπογράφουμε με το όνομά μας αυτό που γράφουμε…)
      Φυσικά και όλοι έχουν άποψη και όλοι μπορούν να γράφουν οτι θέλουν, στο δικό τους blog
      και όποιος θέλει το διαβάζει αλλιώς το πετάει στα σκουπίδια!
      Χάριν συντομίας έγραψα κάποια από τα 92 ονόματα… Άλλωστε δεν ήταν τα ονόματα το θέμα μου! Μάλλον δεν κατάλαβες (ή δεν ήθελες να καταλάβεις ή εγώ δεν σου έδωσα να καταλάβεις) την ουσία του κειμένου!
      Σε ευχαριστώ για την επισήμανσή σου για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη!
      Επειδή προφανώς είσαι πιο μορφωμένος/η από μένα θα το ξαναδιαβάσω και αν δεν τα διορθώσω ευχαρίστως να ακούσω τις παρατηρήσεις σου

      Μου αρέσει!

  3. Καλα, το οτι εψαξες τα ονοματα για να γεμισεις το μπλοκ σου κ να φανεις ως αλλος ενας ακομα «πολεμιος» κ φιλελευθερος μπλογκερ κλπ δεν πρεπει να μας απασχολει. Το οτι εχουμε πηξει στα λογια τα τελευταια χρονια σου λεει κατι; Πραξεις θελουμε οχι αλλους ειδικους. Απλα αναμασησες σε μπλογκ αυτο που λεμε στα «καφε» κ στα καφενεια κοκ οταν λεμε «ειδες ο Κεντερης; Πρωτος ειχε βγει» κ καποιος πεταγετε κ λεει το αυτονοητο «ποσοι ακομα ειναι που δεν μπορεσαν να προκριθουν…». Θελεις να κανεις την αλλαγη; Ε, κινησε τα νηματα, κανονισε ενα γκαλα, μια βραβευση ηθικη ενα χαπενινγκ ρε παιδι μου με τα ονοματα που ανεφερες να τιμηθουν με το χειροκροτημα του απλου λαου για τη συμμετοχη τους πχ στην πλατεια Συνταγματος κ βγαλε στο μπλογκ σου να αμζευτει κοσμος! Εκει ΝΑΙ, να γεις κ να μιλησεις. Οταν ομως ακουμε τα αυτονοητα απο τους μπατμαν του πληκτρολογιου τοετ να μας λειπει το βυσινο. Μιλα για τις σωστες αξιες κ φερε σαν παραδειγμα τα ονοματα να πω εχεις δικιο, το παλευεις. Αλλα να μας κανεις ηθικη λεγοντας μας οτι θα επρεπε να μας λενε κατι τα ονοματα τοτε καπου σφαλεις. Δηλαδη σε τι θα μου κανει καλο να θυμαμαι ατομα που ουτε φιναλιστ δεν ηταν; Μηπως να το σκεφτεις πιο λογικα; Εννοειται οτι θα θυμαμαι τον αθλητη που πηρε το χρυσο γιατι ηταν κατορθωμα. Αλλα αν θες να τιμηθουν κ οι συμμετεχοντες τοτε κακως προσπαθεις να μας πεισεις οτι πρεπει να θυμομαστε καθε ενα ονομα. Δηλαδη εσυ γνωριζεις σε καποιο αθλημα ΟΛΟΥΣ τους αγωνιστες κ στη βασικη συνθεση κ στην αναπληρωματικη για καθε ομαδα; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!! Οποτε χαλαρωσε κ ειτε κανε κατι απο οσα λες πραξη ειτε μην το αναφερεις καθολου γιατι δεν ιδρωνουν αυτια. Σκεψου τα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Αγαπητέ κύριε Μαρακάκη,
      Ναι… έψαξα τα ονόματα και σίγουρα θα ήθελα να μην χρειαζόταν να τα ψάξω!
      Δεν έχω κανένα λόγο να «γεμίζω» το blog μου γιατί δεν πληρώνομαι ούτε με το πόσο γεμάτο είναι ούτε με το αν γράφω ή όχι…
      Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να «φανώ» σαν πολέμιος, ή φιλελεύθερος… Αυτό το blog φτιάχτηκε για το κέφι μου και τους φίλους μου που τους «απασχολεί» τι γράφω, όποτε γράφω! Σε ευχαριστώ πολύ που σε «απασχόλησε» τι έγραψα και μπήκες στον κόπο να απαντήσεις… Μπορείς να μην ξαναδιαβάσεις τίποτα αφού δεν σε απασχολεί! Δεν θα παρεξηγηθώ ούτε θα σου κρατήσω κακία…
      Ο σκοπός αυτού του bolg (που δεν σε απασχολεί) είναι να γράφω αυτά που σκέφτομαι και συζητάω στο καφενείο με τους φίλους μου, τίποτα παραπάνω!
      Αν μπορούσα να κινήσω τα νήματα να είσαι σίγουρος οτι θα το είχα κάνει… Γι’ αυτό γράφω μήπως «εγώ» γίνουμε «εμείς» και καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι!
      Με τιμά που με θεωρείς «Μπάτμαν του πληκτρολογίου» μια και είναι ο αγαπημένος μου ήρωας, γιατί όπως ξέρεις και αυτός κάνει λάθη!!!!
      Για να μην σε κουράζω όμως άλλο με την πολυλογία μου θα πρέπει να σου πω οτι νομίζω, οτι δεν κατάλαβες (ή εγώ δεν σου έδωσα να καταλάβεις) το νόημα αυτώυ που έγραψα! Οι αθλητές ήταν η αφορμή της κουλτούρας μας να πηγαίνουμε πάντα με τους νικητές είτε ψηφίζουμε, είτε επιλέγουμε ομάδα, είτε φίλους…
      Αυτά!
      Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις μία τόσο μεγάλη απάντηση και ας μην σε απασχολεί τι λέω και τι γράφω…

      Μου αρέσει!

  4. Ολους αυτούς που είπες τυχαινει να μην τους ξερω, αλλα τους θαυμάζω και τους τιμω κάθε που ακούω για αυτους. Ομως αυτο δε με κανει να αισθανομαι πιο βλάκας από σενα. Γιατι εσυ δεν ξέρεις τη γιαγια μου που επιασε απο τα μπρατσα δυο Γερμανους στην κατοχη και τους πεταξε κατω για να προστατεψει τα παιδια της,οταν μπηκαν στο σπιτι της, και την εστειλαν για το εκτελεστικο απόσπασμα. Δεν ξερεις τον πατερα μου που ετρωγε ξερο ψωμι για να μας μεγαλωσει, ουτε την κορη μου που δουλευε λαντζα σε ξενοδοχειο τα καλοκαιρια, και προχτες ορκιστηκε Στην Ιατρικη Αθηνων. Μου φτανει ομως που τους ξερω εγω βλακα μου.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Αγαπητέ Πάνο,
      αρχικά θεωρώ πάντα το εαυτό μου πιο βλάκα από τον «συνομιλητή» μου… Επίσης για αυτούς που με ξέρουν και παρακολουθούν αυτά που γράφω (μπορείς να το επιβεβαιώσεις σε άπειρα κείμενά μου) το «βλάκα μου» είναι μία πολύ τρυφερή δικιά μου έκφραση και την λέω μόνο όταν την εννοώ με αυτόν τον τρόπο!
      Τρίτον, ποτέ δεν υποτίμησα αυτόν που μου κάνει την τιμή να με διαβάζει (διότι το blog είναι κάτι πολύ προσωπικό)
      Πολύ λυπάμαι που δεν ξέρω για τους συγγενείς μου και πόσο σημαντικά πράγματ έχουν κάνει, όπως και εσύ δεν ξέρεις για τους δικούς μου… Παρόλα αυτά πολλά συγχαρητήρια για την κόρη σου (καταλαβαίνω την περηφάνια σου γιατί έχω και κόρη και γιο)

      Μου αρέσει!

  5. Καλησπέρα
    έχω βαρεθεί να με βρίζουν(γενικά και αόριστα) διάφοροι στα μπλογκς τους
    γιατί βρε φίλε θα πρέπει να έχω τα ίδια πιστεύω με εσένα ;;;
    γιατί βρε φίλε θα πρέπει να πράττω και να συμφωνώ με τα δικά σου θέλω ;;;
    έχω βαρεθεί να με βρίζουν οι πολίτικοι να με θεωρούν ηλίθιο και όταν λένε μάζα εννοούν μπάζα
    έχω βαρεθεί να με βρίζουν δεξιοί , αριστεροί, κεντρώοι, άκρα αριστεροί , άκρα δεξιοί ,αναρχικοί , βασιλικοί, χουντικοί αν ξέχασα κάποιους βάλτε και αυτούς .
    έχω βαρεθεί όλους τους ηθικολόγους ιδεαλιστές τις δεκάρας
    έχω βαρεθεί ο καθένας να ασχολείται με τα στραβά του άλλου και όχι με τα δικά του χάλια
    όλοι ξέρετε πως πρέπει να σκέφτομαι , όλοι σας ξέρετε πως πρέπει να συμπεριφέρομαι
    ο κάθε ένας σύμφωνα με το δικό του θέλω , με το δικό του πρέπει
    γιατί βρε φίλε μου θα πρέπει να σκεφτώ όσους αποτύχανε στους ολυμπιακούς αγώνες ;;
    γιατί να μην μπορώ να υποστηρίζω αυτό το αμερικάνικο δεύτερος ίσον τίποτα ;;
    επειδή δεν συμφωνώ με τα θέλω σου και τα πιστεύω σου είμαι βλάκας ;;

    Μία «φτηνή τσούλα» είσαι, βλάκα μου!
    Ναι ρε φίλε αν το θες … είμαι μια φτηνή τσούλα και βλάκας άπλα και μόνο επειδή δεν συμφωνώ με τα δικά σου πιστεύω και τα δικά σου θέλω .
    πίστεψε με έχω γνώσει τι γίνετε στον αθλητισμό …. .
    όταν οι ίδιοι οι αθλητές “αλληλοσκοτώνονται” μεταξύ για το ποιος θα πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση
    σε όλα τα αθλήματα οι γονείς και τα παιδιά ,προπονητές ,αθλητικές ηγεσίες κοιτάνε πως θα φάνε τον άλλο για δικό τους όφελος (χρηματίζουν, κάνουν κλίκες και ότι άλλο βρώμικο μπορείς να φανταστείς )
    είδες εσύ η άκουσες κάποιον από τους αθλητές που πήραν μετάλλιο να λένε ένα κάλο λόγο για όσους έφυγαν νωρίς ;;;
    αυτοί που δεν τα πήγαν καλά στους αγώνες αν είχαν κερδίσει κάποιο μετάλλιο νομίζεις ότι θα σκεφτότανε τους άλλους που δεν είχαν επιτυχία ;;;
    δεν είδα να κάνεις σχόλιο για τους διεφθαρμένους ολυμπιακούς αγώνες ,
    δεν είδα να κάνεις σχόλιο για το ντόπινγκ
    δεν είδα να φωνάζεις όταν ανακοίνωσε η πολιτεία ότι η Αθήνα ότι θα είναι υποψήφια για τους διεφθαρμένους ολυμπιακούς αγώνες .
    για πια άμιλλα μου μιλάς ;;
    το χρήμα κάνει κουμάντο και αυτές τα ψευδό ιδεολογικά πιστεύω σε μια άλλη εποχή ίσως να είχαν νόημα , τώρα δεν είναι τίποτα άλλο από μπουρδολογία
    Όσο ασπαζόμαστε την αγάπη για χρήμα , την αγάπη εξουσία ,και δόξα
    δεν θα υπάρχει ούτε ευγενική άμιλλα , ούτε ιδεολογίες
    όλα όσα λέτε και γράφετε είναι μπούρδες είτε απλά για να έχει η επισκεψημότητα το μπλογκ , είτε ζείτε σε ένα συννεφάκι και νομίζετε ότι εσείς έχετε το αλάθητο και όλοι οι άλλοι είναι βλάκες και φτηνές τσούλες
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙς ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΔΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕς ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙς

    Μου αρέσει!

    • ΟΥΑΟΥ!
      Πάμε λοιπόν να «απολογηθώ»…
      Αγαπητέ Μάκη,
      έχεις γράψει μία πολύ θυμωμένη απάντηση και δικαίωμά σου! Εγώ πάντως χαίρομαι που έγινα αφορμή να βγάλεις αυτό το θυμό και να βρίσεις (έτυχε να βρίσεις εμένα, αλλά δεν έχω πρόβλημα)
      Εγώ δεν έχω γνώση στο τι γίνεται στον αθλητισμό (τουλάχιστον σε αυτό το είδος όπως έχεις εσύ) αλλά δεν είναι αυτό θέμα μας!
      Θα είχες κάθε δικαίωμα να με βρίσεις αν είχες διαβάσει ίσως κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι… Θα είχες κάθε δικαίωμα να θεωρείς οτι ΣΕ βρίζω και ΣΕ προσβάλω αν αυτό είχες εισπράξει από αυτά που έχω γράψει στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ blog…
      Επειδή όμως από ότι καταλαβαίνω δεν πρόκειται να διαβάσεις κάτι άλλο από αυτά που έχω γράψει να σε ενημερώσω (όπως έκανα και σε έναν άλλον κύριο) οτι το «βλάκα μου» είναι μία έκφραση πολύ φιλική και οι φίλοι μου (που διαβάζουν το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ blog, επαναλαμβάνω), το ξέρουν πάρα πολύ καλά και χαμογελάνε όταν το διαβάζουν γιατί ξέρουν την καλή μου πρόθεση!
      Επίσης γράφω σε πρώτο πρόσωπο γιατί τις περισσότερες φορές σε κάποιον αναφέρομαι που εκείνος το καταλαβαίνει πολύ καλά και -πίστεψέ με- δεν ενοχλείται καθόλου!
      Τώρα εάν νομίζεις οτι αναφέρομαι σε σένα σε διαβεβαιώ οτι, ούτε καν…
      Το νόημα δεν ήταν οι αθλητές αλλά μία κουλτούρα κάποιων που χαίρομαι που δεν ανήκεις σε αυτούς!
      Επίσης δεν μπορείς να ξέρεις αν έχω γράψει για διεφθαρμένους αθλητές, πολιτικούς ή επιχειρηματίες, αγώνες ή κυβερνήσεις, οπότε αυτό αν θέλεις μπορείς να το ψάξεις (έχω ονοματεπώνυμο)!
      Ποτέ δεν δήλωσα οτι θεωρώ οτι έχω δίκιο γι αυτό και γράφω δημόσια, δέχομαι κριτική (καλοπροαίρετη και κακοπροαίρετη) και γι αυτό κάθε σχόλιο είναι δεκτό και όπως είδες δεν κόβω ΚΑΝΕΝΑ!
      Και τέλος αδιαφορώ εάν έχει επισκεψιμότητα το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ blog, πρώτον γιατί το έφτιαξα μετά από προτροπή φίλων για μένα και τους φίλους μου που γουστάρουν να με διαβάζουν (και κάποιες φορές να με βρίζουν), δεύτερον γιατί αν είδες δεν έχω (ούτε περιμένω) καμία διαφήμιση, τρίτον δεν ζω από αυτό και τέταρτον αν κάποιος δεν έκανε κοινοποίηση και δεν έπεφτε μπροστά σου δεν θα ήξερες καν την ύπαρξή του!
      Μπορείς λοιπόν να πιστεύεις οτι γράφω μπούρδες (και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό) όμως στα συμπεράσματά σου καλό θα ήταν να είσαι λίγο πιό προσεκτικός!
      Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ που σπατάλησες τόσο χρόνο για να απαντήσεις στις μπούρδες μου!
      Καλό ΣΚ

      Μου αρέσει!

      • Ναι κατά λάθος έπεσα πάνω στο κείμενο που ανάρτησες
        όταν κάνεις όμως μια ανάρτηση σε δημόσιο χώρο (στην προκειμένη περίπτωση δημόσια ιστοσελίδα ) ο στόχος σου είναι να την διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι .
        Λες ότι οι φίλοι ξέρουν ότι έτσι γράφεις , ναι άλλα δεν είναι πριβέ η ιστοσελίδα και την διαβάζουν και άτομα που δεν είναι δηλωμένοι φίλοι σου

        Αλλά κάποιος από τους δυο μας κατάλαβε λάθος
        ίσως να είμαι λάθος εγώ και να μην έπιασα το νόημα για όσα έγραψες , ίσως να μην κατάλαβα τον τρόπο γραφής σου

        αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ένα , δυο πραγματάκια
        δεν είμαι θυμωμένος . Απλά είπα φτάνει πια
        θεωρείς ότι σε βρίζω
        Η μόνη λέξη μάλλον που μπορείς να θεωρείς βρισιά είναι η λέξη μπούρδα και λέξη μπουρδολογία
        μα ο στόχος μου είναι καθαρά σκωπτικός άλλα με στόχο όχι να σε θίξω εσένα προσωπικά αλλά με την ευκαιρία να καυτηριάσω όσους βρίζουν σε αναρτήσεις ανάμεσα σε αυτούς και εσένα .(αν κατάλαβα καλά από την απάντηση που μου έδωσες το ίδιο κάνεις και εσύ προς τι λοιπόν η έκπληξη )
        θίχτηκες από της λέξη μπούρδα σκέψου λοιπόν πως αισθάνεται όταν κάποιος διαβάζει λέξεις βλάκας , μαλάκας , φτηνή τσουλά . και πρόσεξε δεν είμαι κάποιος που κοκκινίζει και μόνο από το άκουσμα των λέξεων , αλλά θίγομαι από το ότι με χαρακτηρίζεις έτσι γιατί μπορεί να έχω άλλη άποψη .(όταν αναφέρεσαι αόριστα μας περιλαμβάνεις όλους άρα και εμένα )

        είμαι της απόψεις ότι πολύ καλά έκανες και δημοσιοποίησες τις απόψεις σου
        με ενοχλεί όμως η αναίτια επίθεση που κάνεις σε όλους αδιακρίτως (ανάμεσα σε αυτούς και σε έμενα ) πιθανολογώντας τις θέσεις που μπορεί να έχω

        τώρα δεν έγραψα αν έχεις γράψει για πολιτικούς ή επιχειρηματίες, αγώνες ή κυβερνήσεις,
        έγραψα για το αν έχεις αναφερθεί για διεφθαρμένο αθλητικό σύστημα

        σου έγραψα ότι η ιδεολογικές μπούρδες είναι κάποιας άλλης εποχής και στο λέω εγώ που χαρακτηρίζουν ότι τα πιστεύω μου είναι ουτοπικά (το γιατί μπορείς να το καταλάβεις από τον τίτλο του ε- μαι λ μου )

        θεώρησα σκόπιμο λοιπόν μιλήσω μέσο της δική σου ανάρτηση
        και ευχαριστώ που μου έδωσες αυτή την δυνατότητα

        Μου αρέσει!

      • Αγαπητέ Μάκη,
        επειδή έχω την «πολυτέλεια» (κατάρα κάποιες φορές) να γράφω δημοσίως λόγω δουλειάς αλλά και λόγω αγάπης για το γράψιμο κάνοντας αναρτήσεις,
        έτσι ακριβώς δίνω την «πολυτέλεια» σε οποιονδήποτε (όπως εσύ καλή ώρα) από το να με κριτικάρει, μέχρι να με βρίσει και η άποψή του να βγει δημόσια.
        Αυτό για μένα λέγεται δημοκρατία και ελευθερία του λόγου (πράγμα δύσκολο, αν όχι σπάνιο στις μέρες μας…)
        Χρησιμοποιώ πάρα πολλές λέξεις «ποιητική αδεία» κάποιες φορές σκληρές κάποιες φορές ενοχλητικές και φυσικά κάποιες φορές άδικες!
        Είναι όμως ο τρόπος που λειτουργώ και στην προσωπική μου ζωή! Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη, δεν έχω κανένα πρόβλημα
        κάποιος (καλή ώρα εσύ) να μου πει ότι γράφω μπούρδες και δεν θίγομαι καθόλου (άλλωστε δεν μπορούμε να αρέσουμε όλοι σε όλους), ή κάποιος άλλος κύριος να θεωρήσει το κείμενο μου «απαράδεκτο άρθρο» και εμένα «μη ποιοτικό»
        Το «με έβρισες» ήταν και αυτό «ποιητική αδεία» διότι σε βρήκα στην απάντησή σου ιδιαίτερα αγανακτισμένο… Το κατανοώ και δεν με ενοχλεί καθόλου!
        Ίσα ίσα, χαίρομαι που δημιουργώ τέτοια συναισθήματα… Αυτό σημαίνει ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που υψώνουν τη φωνή τους δημόσια…
        Έχω ασχοληθεί ελάχιστα (επαγγελματικά) με το διεφθαρμένο αθλητικό σύστημα γιατί είναι ένα πεδίο που δεν το ξέρω (και ας λένε ότι οι δημοσιογράφοι τα ξέρουν όλα… ψέμα είναι!)…
        Άλλα σου επαναλαμβάνω: το θέμα του άρθρου δεν ήταν οι αθλητές… Ήταν η κουλτούρα ενός λαού!
        Εύχομαι αν ποτέ πέσει κατά λάθος κάποιο άλλο κομμάτι μου στα μάτια σου, να μην χρειαστεί να θεωρήσεις ότι σε προσέβαλα!

        Μου αρέσει!

      • Μια παρατηρηση..το blog αυτο δεν ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ..ειναι δημοσιο γιαυτο και εχουμε ολοι τη δυνατοτητα να διαβαζουμε αλλα και να σχολιαζουμε τα αρθρα σας!

        Μου αρέσει!

      • Λέγοντας «προσωπικό» εννοώ ότι δεν ενημερώνω, δεν το διαφημίζω, δεν φιλοξενώ απόψεις άλλων και δεν είναι ανώνυμο. Με αυτη την έννοια το θεωρώ προσωπικό!
        Φυσικά και ο καθένας έχει δικαίωμα (από την στιγμή που μπαίνει στον κόπο και μου κάνει την τιμή να με διαβάσει) να κάνει σχόλια…
        Οποιοδήποτε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο και προσπαθώ να απαντάω σε όλα… Και ο μόνος λόγος που υπάρχει το «φίλτρο» της επιλογής να ανεβάσω ή όχι ένα σχόλιο είναι διότι δεν θα μου άρεσε κάποιος να προσβάλει, ή να βρίσει χυδαία…
        Άλλωστε όπως θα είδες στα περισσότερα σχόλια με βρίζουν! Χαχαχαχα

        Μου αρέσει!

  6. Ρε αδελφέ, καλά και άγια όσα μας λες, καλές και άγιες οι προσβολές σου, αλλά μόλις παραδέχθηκες ότι έψαξες τα ονόματα. Στην αρχιδάρα σου, λοιπόν, έγραφες και εσύ όλους τους προαναφερθέντες, ούτε καν ασχολήθηκες ποτέ ούτε μπήκες σε διαδικασία να διαβάσεις «Σπορ» σε μια αθλητική εφημερίδα. Οπότε… ΧΕΣΕ ΜΑΣ

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Περικλή,
      αν θεωρείς οτι σε προσέβαλα σου ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη…
      Φυσικά και δεν είχα ξανακούσει αυτά τα ονόματα (αν εξαιρέσεις την Κουκουζέλη που γνωρίζω προσωπικά λόγω αθλήματος), φυσικά και το έψαξα και αν ήταν στην «αρχιδάρα μου» όπως λες απλά δεν θα έγραφα τίποτα… Όμως αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις και κανένα άλλο κείμενο θα καταλάβαινες οτι δεν προσπαθώ να αποκτήσω το αλάθητο του Πάπα ούτε να «χέζω» τον κόσμο (όπως επίσης εσλυ θεωρείς)…
      Σε κανένα κείμενο δεν εξαιρώ τον εαυτό μου και γι αυτό το λόγο γράφω δημόσια στο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ blog (είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθένα να το πετάξει στα σκουπίδια) και αν πρέπει κάτι να παραδεχθώ, εννοείται πως το παραδέχομαι (scripta manent)!
      Όχι! Οι αθλητικές εφημερίδες δεν είναι το δυνατό μου σημείο (αν και δουλεύω σε εφημερίδες) αλλά το θέμα του κομματιού δεν ήταν οι αθλητές αλλά η κουλτούρα και λυπάμαι που δεν το κατάλαβες (ή εγώ δεν σου το έδωσα να το καταλάβεις)…
      Αυτά!

      Μου αρέσει!

  7. Με αυτή τη λογική αγαπητέ αρθογραφε θα έπρεπε να γνωρίζεις τα ονόματα ολων των ελλήνων που προσπαθουν να επιβιώσουν σε αυτή τη χωρά. Αλλα δεν σε απασχολουν αλλες κοινωνικές ομάδες…βλέπεις δεν ‘πουλάει’ ο καθημερινός Ελληνας πολίτης γενικά άλλα όλοι κουβαλαμε το σταυρό μας. Κάποιοι πετυχαίνουν κάποιοι αποτυγχάνουν και η ζώη συνεχίζεται. Μπορεί να μην ξέρουμε ονόματα αλλά ξέρουμε οτι όλοι μοχθουν και προσπαθούν σε ολους τους τομείς της ζωης.

    Μετα τιμης
    Μια απο τις φτηνές τσουλες

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Νίκο,
      με την ίδια τιμή σου απαντώ λέγοντας σου ότι το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι να «πουλήσω» κάτι!
      Ξέρεις ότι είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των Ελλήνων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτή τη χώρα!
      Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι είναι αδύνατον να γνωρίζεις (και να βγάζεις εύκολα συμπεράσματα) από ένα και μόνο κείμενο αν ασχολούμαι με την καθημερινότητα του πολίτη, με τι θέματα έχω ασχοληθεί στη ζωή μου, τι είδους σταυρό κουβαλάω εγώ, ή εσύ, ή κάποιος άλλος Έλληνας που δεν «πουλάει»…
      Ούτε μπορείς να ξέρεις αν μοχθώ για κάτι, όπως δεν γνωρίζω αν μοχθείς εσύ για κάτι σε κάποιο τομέα της ζωής σου!
      Ίσως αν διάβαζες κάτι παραπάνω από τα χιλιάδες που έχω γράψει κατά καιρούς, ίσως (και ξαναλέω… ίσως) η κριτική σου να ήταν πιο δίκαιη και να καταλάβεινες αν προσπαθώ να «πουλήσω» κάτι ή όχι…
      Μετά τιμής
      που ξέρεις, μπορεί και εγώ να είμαι μία από τις φτηνές τσούλες!

      Μου αρέσει!

  8. Τραγικο αρθρο, δεν ξερω καν γιατι το εγραψες, οχι μονο εισαι προσβλητικος αλλα εισαι φαινεται οτι ξερεις λιγα περι αθλητισμου συγκεκριμενα. Η ζωη στον ημι-επαγγελματικο/επαγγελματικο αθητισμο ετσι ειναι, οι πρωταθλητες περνουν μακραν την περισσοτερη δημοσιοτητα και λεφτα, οι καλοι λιγοτερα, οι μετριοι ακομα λιγοτερα και οι ασχετοι δεν περνουν τιποτα. Αυτη ειναι η ζωη. Οταν ο Ηλιαδης εφερνε μεταλλια τα ειχε ολα αυτα, και δικαια!! Δεν μπορεσε να αποδεσει φετος, συγχαρητηρια για την παρουσια κλπ κλπ αλλα κανε στην ακρη γιατι εχουμε ΠΡΩΤ-αθλητες που καταφερουν να φερουν μεταλλια και ειναι σειρα τους να τραβηξουν τα φωτα και τα λεφτα. Get Over Yourself.

    Και για αλλη μια φορα, δεν ξερω γενικα ποσο ποιοτικος εισαι αλλα αυτο ασχημο κειμενο συνολικα, το μυνημα που θελει να περασει. Το χειροτερο δε, να κατηγορεις κοσμο επειδη δεν σεβαστηκε ή ευχαριστησε καποιους αθλητες που δεν εφεραν μεταλλιο. Ανηκουστο.

    Οσο γρηγηροτερα πεθανει αυτη »χωριατικη» Ελληνικη λογικη του να χρειαζεται ο απλος πολιτης να »ευχαριστει» εναν Ολυμπιακο αθλητη (γενικοτερα αθλητη βεβαια), τοσο το καλυτερο. Γενικα, να ξερεις οτι οι αθλητες Ολυμπιακων αγωνων πανε εκει οχι για χαρη δικια ΜΟΥ ή της χωρας ΜΑς, αλλα γιατι θα παρουν μερος σε ενα τεραστιο γεγονος το οποιο μπορουν να χρησιμοποιησουν για να γινουν διασημοι, να κερδιουν λεφτα απο χορηγους και γενικοτερα να ανεβαινουν αθλητικα επιπεδα. Ειμαι χαρουμενος που Ελληνες αθλητες διακρινονται αλλα οχι και δεν νιωθω ευγνωμοσυνη ή να τους ευχαριστω και να τους προσκυναω. Ημαρτον, σε παρακαλω, ενημερωσου για το τι γραφεις.

    Υ.Γ.: Απο εναν επαγγελματια αθλητη, γνωστο στον χωρο του μπασκετ ποθ με δυσαρεσκεια ειδε οτι αυτο το κειμενο ειχε απηχηση (αρνητικη κυριως ευτυχως).

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Θανάση,
      αρχικά σκέφτηκα να μην σου απαντήσω διότι η «χωριάτικη ελληνική λογική μου» και η έλλειψη ποιότητας σίγουρα δεν θα μπορέσει να σε «ικανοποιήσει»
      Μετά σκέφτηκα ότι αφού μπήκες στον κόπο,α διαβάσεις ένα τραγικό άρθρο και έκανες τόσο κόπο να μου κάνει «μάθημα» αθλητισμού και σωστής γραφής θα ήταν αγένεια!
      Οπότε λέω να προσπαθήσω να σου απαντήσω και να σου δώσω εγώ με τη σειρά μου ένα μάθημα…
      1. Από τη στιγμή που φοράς το εθνόσημο, και εκπροσωπείς μία χώρα, οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να σε τιμήσουν για αυτό που έκανες (έτσι τουλάχιστον λέει η χωριάτικη ελληνική λογική μου)
      2. Αν θες να βγάλεις φράγκα, να πας με το σήμα της ομάδας σου όπου επιθυμεί ο Σύλλογός σου και να σε ζητωκραυγάζουν οι οπαδοί, και να σε φουντάρει ο πρόεδρος αν αποτύχεις έστω και αν προσπάθησες!
      3. Οι αθλητές είναι η αφορμή είναι η αφορμή και δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό… Αλλά όπως είπες ήταν τραγικό το άρθρο οπότε είναι λογικό να μην το καταλάβεις;
      4. Αν έγινα προσβλητικός θα ήθελα να μου πεις σε ποια παράγραφο έγραψα το όνομα «Θανάση»… Αν το έκανα και σε πρόσβαλα σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη!
      5. Μια και είσαι επαγγελματίας αθλητής στο χώρο του μπάσκετ (συγχώρεσέ με αλλά το Θανάσης δεν μου λέει κάτι), δεν έχει νιώσει ποτέ το παράπονο, να έχεις σκιστεί στο γήπεδο και να μην σου δώσει κανείς σημασία; Ετσι ρωτάω από περιέργεια, διότι αν το έχεις καταφέρει αυτό μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!
      6. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε σε 24 ώρες από 53.942 άτομα (μέχρι αυτή τη στιγμή) και το έχουν κοινοποιήσει 397 άτομα (μέχρι αυτή τη στιγμή). Αν αυτό θεωρείς ότι έχει αρνητική απήχηση, τότε μάλλον τα νούμερα τα δικά σου με τα δικά μου δεν ταιριάζουν!
      Αυτά καλέ μου Θανάση
      Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που σπατάλησες σε έναν μη ποιοτικό άνθρωπο με «χωριάτικη» ελληνική λογική

      Μου αρέσει!

      • Αλλη μια επισημανση για σενα, προσπαθησε οταν απαντας σε καποιους ανθρωπους που μπηκαν στον κοπο να διαβασουν το αρθρο σου και να ασκησουν κριτικη (ενιοτε πιο σκληρη απο οσο θα επρεπε), να μην εισαι ειρωνικος και να μην χρειαζεται να προσπαθησεις να μικραινεις τον αλλο με εκφρασεις του τυπου »καλε μου Θαναση» και »σε ευχαριστω για τον χρονο που σπαταλησες σε ενα μη ποιοτητικο αρθρο» ή »το ονομα Θανασης δεν μου λεει κατι». Αυτο δειχνει ποσο πραγματικα μικρος εισαι και σαν συνομιλητης και σε αλλα πραγματα (κομπλεξικος με αλλα λογια). Επισης τα νουμερα δεν με νοιαζουν. Δεν κρινω το ποσο δημοφηλεις εισαι ή ποιος διαβαζει το αρθρο σου. Εγω κρινω τι εχεις γραψει και πως το εχεις γραψει. Κατα τυχη εγω ειδα το κειμενα απο μια »αρνητικη» κοινοποιηση. Επισης εχεις φαει αλλο κραξιμο στα σχολια, μην το αναφερεις αυτο, αυτο κανουν οι »πονηροι» Ελληνες,αυτοι που τα φαγανε πριν καποια χρονακια με διαφορους τροπους και φερανε την Ελλαδα εδω, γιατι φαινεται οτι εισαι απο αυτους. Αυτο δειχνει προφανως οτι εχεις συνδρομο ανωτεροτητας, ψαξε το στο Google.

        Απλα γραφεις ασχετα πραγματα για εναν χωρο που εχεις λιγη ή μπορει και καμια σχεση. Και απο τουσ μη μεταλιουχους, κανεις δεν βγηκε να πει »ρε παιδια ειμαστε κ εμεις εδω, προσεξτε μας» ουτε εχουν πεσει σε καταθλιψη. Μια χαρα ειναι και αν πας σε ινσταγκραμ ή τουιτερ συγκεκριμενων (Ηλιαδης) κανουν διακοπαρες. Οποτε χαλαρωσε και ασε τισ αερολογιες. Θελεις να πεις κατι ασχετο και να δημιουργησεις συγχηση και ντορο χωρισ λογο. Κανεις δεν νοιαζεται γιατι εχουμε αλλα σημαντικοτερα πραγματα απο τα να λεμε ευχαριστω στον Ηλιαδη και στον καθε Ηλιαδη, μεταλιουχο ή μη. Δεν αλλαζει κατι στις ζωη κανενος. Get Over Yourself.

        Μου αρέσει!

  9. Διάβασα με προσοχή το κείμενο, που κατά τύχη ομολογώ έπεσα πάνω του, όπως και όλα τα σχόλια. Δεν θα σταθώ στο αν συμφωνώ ή όχι…τουλάχιστον όχι τώρα. Θα ήθελα να σταθώ όμως στον ionisti και να πω ότι από τις απαντήσεις του και μόνο που δείχνουν άνθρωπο σκεπτόμενο που σέβεται τη γνώμη και την κριτική του άλλου, εμένα με κέρδισε και σίγουρα είναι η πρώτη αλλά όχι η τελευταία φορά που επισκέπτομαι το blog του…

    Μου αρέσει!

  10. Τους Μάντη και Καγιαλή τους αφήνεις απ έξω για συγκεκριμένο λόγο; Μπορεί να μην είναι δυνατόν να παραθέσεις 92 ονόματα της αποστολής αλλά οι ολυμπιονίκες είναι 6 όλοι κι όλοι.

    Μου αρέσει!

  11. Κυριε αρθρογραφε… εντελως τυχαια, μεσω μιας κοινοποιησης στο φεισμπουκ, επεσα πανω στο μπλογκ σου…
    Ασχετα με το (πολυ ευστοχο) αρθρο, εγω απορω που βρισκεις την ορεξη να απαντας σε ενα σωρο πανηλιθια, αμορφωτα, κομπλεξικα, μυγοχεσμενα ανθρωπαρια, που τους εδωσε ξαφνικα το ιντερνετ βημα για να πουν την καθε ανοησια που κατεβαζει η καμμενη γκλαβα τους….. ΑΥΤΟ ειναι το προβλημα μας…. τα διποδα ομιλωντα πηθικοειδη που απο το μαμ-κακα-δουλεια και νάνι, ξαφνικα εχουν «αποψη» και μας τα ζαλιζουν δεξια και αριστερα, σε ολο το ευρος του διαδικτυου με τις κουραδες που κατεβαζει το απειροελαχιστο νιονιο τους….

    …αυτο που λεγαμε παλια…. λαουτζικος, οχλος, μαζα κλπ… μονο που τωρα, εκει που τους λεγαμε ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, τωρα πρεπει να τους διαβαζουμε κιολας!
    …αυτο το ονομαζω ως εξης…. «το εγκλημα της δημοκρατιας» και οσο το αφηνουμε να υπαρχει, τοσο πιο πατο θα πιανει η ανθρωποτητα…

    Προς οχλο…
    ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΡΕ ΖΩΟΝ? ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ! ΑΛΛΙΩΣ, ΣΚΑΣΕ!

    ΥΓ – πραγματικα…. ειναι μερικα σχολια που σε κανουν να αναρωτιεσαι εαν το ομιλων διποδο εχει εστω και ενα γραμμαριο απο αυτο που ονομαζεται νους, αντιληψη, κατανοηση, φαια ουσια…

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ μου,
      Πρώτα απ´ όλα ευχαριστώ για την αποδοχή όσων αφορά στο κομμάτι μου!
      Κατα δεύτερον, ναι! Κάποιες φορές είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο να απαντάω σε άτομα που -ας πούμε- δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα μου και στην όποια παιδεία έχω…
      Όμως από τη στιγμή που κάποιος μπήκε στον κόπο να με διαβιβάσει έστω και για να με βρίσει, οφείλω να απαντήσω…
      Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μου «πετάξει το γάντι» και να μην το σηκώσω…
      Ευχαριστώ και πάλι

      Μου αρέσει!

    • Το μονο κακο που εκανε το ιντερνετ ειναι να δωσει σε σενα συγκεκριμενα αφορμη να γραψεις. Πραγματικα πονεσαν τα ματια μου. Γενικα απο οποια παιδια εχεις καλο ειναι να ξερεις οτι δεν χρειαζεται να βριζεις για να εχεις αποψη και να εκφερεις γνωμμη. Αν και καλο ειναι σε καποια ατομα σαν εσενα να μπορουμε να σου επιβαλουμε απαγορευση να εκφερεις γνωμμη γιατι εισαι μπουρδας.

      Μου αρέσει!

      • συ, να επιβάλλεις και να απαγορεύσεις σε μένα? ….ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα φασιστάκο μου…
        άσε που ούτε καν έχεις την παραμικρή ιδέα ούτε τι έχω γράψει, ούτε τι έχω κάνει, ούτε και ποιος είμαι…. είδες δυο σειρούλες και έβγαλες συμπέρασμα ΕΛΛΗΝΑΡΑ μου εσύ! …και αν λες και ότι πονέσανε τα μάτια σου με αυτή την απαντησούλα, κατάλαβα και τι μέρος του λόγου είσαι…. μικροαστός, ή τέλος πάντων, πολύ «μικρός» για να μου ασκήσεις οποιαδήποτε κριτική!
        …άντε στην τι-βι να αποχαυνωθείς τώρα…

        Μου αρέσει!

  12. Δεν παρακολουθούμε επιλεκτικά μόνο τα ονόματα των νικητών. Μην είσαι άδικος. Αθλητισμός είναι μόνο το ποδόσφαιρο, έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος; Λάθος κάνω; Πείτε μου τότε, γιατί οι αθλητικές εκπομπές δεν μεταδίδουν κάτι άλλο εκτός από το αλήτικο κλίμα του ποδοσφαίρου; Γιατί οι αθλητικές κατά τ’ άλλα εφημερίδες χωρίζονται σε πράσινες, κόκκινες κ.λ.π.; Γιατί οι αθλητικογράφοι περνάν όλοι από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα; Γιατί ο ειδικός τύπος και εκπομπές δεν μας δείχνουν όλο το χρόνο διοργανώσεις στίβου; Τότε πως θέλετε θα μάθουμε εμείς οι υπόλοιποι για τον στίβο και τους αθλητές του; Περιμένουμε κάποιο γεγονός σαν τους Ολυμπιακούς κάθε 4 χρόνια, για να δούμε κάτι από στίβο. Αλλά, εμείς εκεί… πωρωμένοι με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε εκεί είναι το χρήμα, για τους παίκτες, τους διαιτητές, τους μετόχους, τους κρατικούς παράγοντες, τους παίκτες στοιχημάτων, τους νόμιμους πράκτορες, τους παράνομους πράκτορες και πάει λέγοντας…. Αθλητισμός, για το 90% των «φιλάθλων» είναι μόνο το ποδόσφαιρο και «φίλαθλοι» είναι και ονομάζονται μόνο οι οπαδοί των ομάδων. Αν τολμήσω να πω ότι είμαι φίλαθλος, θα με ρωτήσουν αμέσως: «τι ομάδα είσαι;» 🙂

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Γιάννη,
      Έχεις δίκιο! Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν παρακολουθώ και δεν έχω ιδέα από ποδόσφαιρο… Όμως το θέμα των αθλητών σε αυτό το κομμάτι ήταν απλά η αφορμή για να αναφερθώ σε μια κουλτούρα που δεν καταλαβαίνω και τη συναντώ πολυ τακτικά…
      Καλό βράδυ

      Μου αρέσει!

  13. Θα μπορουσε να ηταν ενα υπεροχο αρθρο που θα εδινε σε πολυ κοσμο να καταλαβει οτι η προσπαθεια ειναι το σημαντικο και οχι η νικη.Αυτο που βλεπω ομως εγω ειναι εναν ανθρωπο που θελει ξεκαθαρα να προκαλεσει με το υφος του.Μηπως τελικα και εσεις κυνηγατε την αναγνωρισιμοτητα ;

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητή Δήμητρα,
      Σε ευχαριστώ πολυ που βρίσκεις ότι θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο άρθρο… Ο καθένας από κάτι που διαβάζει παίρνει αυτό που θέλει και είναι απόλυτα λογικό!
      Ναι… Ενδεχομένως προκαλώ (θετικά κάποιες φορές και αρνητικά κάποιες άλλες) με το ύφος μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό και να σου πω την αλήθεια δεν θέλω κι όλες! Κάποιες φορές προκαλώντας ενεργοποιείς ανθρώπους, συναισθήματα και αντιδράσεις!
      Τώρα εάν εισέπραξες ότι «κυνηγάω την αναγνωρισιμότητα» δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό όυτε να σου αλλάξω άποψη! Και επειδή η αναγνωρισιμότητα είναι κάτι που με αφήνει παγερά αδιάφορο (πίστεψε με θα μπορούσα να την είχα με τη δουλειά που κάνω και όταν την είχα την «επέστρεψα» πίσω) αν αυτό σου έβγαλα δεν μπορώ να σου πω κάτι, άλλωστε είπαμε, ο καθένας από ένα κομμάτι παίρνει αυτό που θέλει (ίσως θα ήταν πιο σωστά τα συμπεράσματα και θα μας λυνοντουσαν απορίες, αν διαβάζαμε περισσότερα κομμάτια του ίδιου ανθρώπου)
      Σε ευχαριστώ για τα πολυ ευγενικά σου λόγια…

      Μου αρέσει!

  14. Καλό και καυστικό το blog σου, τουλάχιστον αυτή η ανάρτηση που είδα τυχαία από κοινοποίηση φίλου. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στο ζουμί της υπόθεσης, έχεις απόλυτο δίκιο, και πάρα πολλοί που σου τη λένε στα σχόλια προφανώς δεν πιάσαν το ζουμί αλλά κολλήσανε στο «Βλάκα μου» και το «φτηνή τσούλα», και το πήραν προσωπικά. Και στο ότι ο Ηλιάδης κάνει διακοπές μέσα στον Αύγουστο. (Οποίο θράσος!)

    Εκεί που διαφωνώ ίσως λίγο είναι στο θέμα της τιμής και του θαυμασμού, που «οφείλουμε» να έχουμε σε αυτούς που ακολουθούν τα όνειρά τους. Έχω γνωρίσει παιδιά (και μεγάλους) ολυμπιονίκες (χρυσούς και μη) και μέλη Ολυμπιακών αποστολών φετινών και πολύ πολύ παλαιοτέρων, καθώς και πρωταθλητές Ελλάδος σε διάφορα αθλήματα, παρόλο που δεν είμαι αθλητής και δεν έχω σχέση με το χώρο πέρα από κάποιους συγγενείς αθλητές και πάλαι ποτέ πρωταθλητές, μπάσκετ, στίβου και κολύμβησης (αλλά όχι σε ολυμπιακούς).

    Άνθρωποι απλοί είναι και αυτοί, σαν εμένα και εσένα. Ειδικά ο Ηλιάδης, που τον γνώρισα σε άσχετη με τον αθλητισμό φάση, σε πάρτι γενεθλίων, και αν δεν μου έλεγαν οι φίλοι μου που πήγαμε μαζί ποιος ήταν, δεν θα το ήξερα καν. Και γαμώ τα παιδιά, και πολύ εντάξει. Ο άλλος χρυσός που έχω γνωρίσει, είχε ένα τουπέ, αλλά όχι για το χρυσό του, αλλά για το τι νομίζει ότι είναι ακόμα. (φαντάζομαι τον ξέρεις)

    Θαυμάζω σίγουρα αυτούς που κάνουν πρωταθλητισμό, αλλά δεν τους θεοποιώ, ούτε τους βάζω παραπάνω από τους απλούς βιοποριστές που αγωνίζονται για την οικογένειά τους και την πατρίδα τους. Για μένα είναι απλά άνθρωποι που έχουν ένα στόχο και προσπαθούν να τον επιτύχουν. Ο Ηλίας, η Νανά, ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Στέλλα και άλλα παιδιά, που είτε πήραν ένα χρυσό, είτε βγήκαν 12οι, ή δεν φτάσαν κάν στους Ολυμπιακούς αγώνες, τους βλέπω το ίδιο με τον Πολυχρόνη που ήρθε στην Αμερική στα 68 του συνταξιούχος και έπλενε πιάτα για να σπουδάσει τον εγγονό του, ή τον Pelumb που από καρδιολόγος στην Αλβανία, μάζευε τραπέζια για να ζήσει την οικογένειά του στην Αμερική. Τίποτε παραπάνω, και τίποτε λιγότερο.

    Οπότε ναι, έχεις απόλυτο δίκιο για αυτό που κάνουν και θεοποιούν τους νικητές και αγνοούν τους «ηττημένους», αλλά δεν μου προσφέρουν κάτι εμένα ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Αγωνίζονται για τον εαυτό τους, για να πετύχουν αυτό που θέλουν, και με τα χρώματα της Ελλάδας άλλοι από πεποίθηση και άλλοι γιατί απλά έτσι είναι το σύστημα. Με λίγα λόγια διαφωνώ με το να θεωρώ ότι το χρυσό της Κορακάκη είναι και δικό μου σαν Έλληνας, ή ότι με βοηθάει εμένα σε κάτι αυτό. Καλά έκανε το κορίτσι, και τη θαυμάζω, και μακάρι να συνεχίσει, αλλά ως εκεί.

    Αυτό το οπαδικό πνεύμα δεν το κατάλαβα ποτέ, ότι η δική μου ομάδα κέρδισε, άρα εγώ είμαι καλύτερος από εσένα που έχασε η ομάδα σου. Μαζί παίξαμε και δεν το κατάλαβα; Ή βάλανε το γκολ και είπαν, «αυτό είναι για το Γιώργο!»;

    Μου αρέσει!

    • Αγαπητέ Γιώργο καλημέρα και καλή εβδομάδα,
      Συμφωνώ απόλυτα! Σίγουρα δεν θεοποιούμε, σίγουρα δεν κερδίσαμε μαζί, και σίγουρα δεν προσπαθήσαμε μαζί! Φυσικά και είναι εξίσου άξιοι θαυμασμού οι «γείτονές» μας που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους ή να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους στην καθημερινότητας τους! Όπως άξιος θαυμασμού μπορεί να είσαι εσύ, εγώ ή κάποιος άλλος που δεν ξέρουμε κάνει το όνομά του…
      Όμως όταν θεωποιούμε (κακώς) τον πρώτο τον χρυσό, ή τον αργυρό δεν έχουμε το δικαίωμα να ρίχνουμε τους υπόλοιπους στα αζήτητα, λες και δεν ήταν ποτέ εκεί…
      Σίγουρα δεν σου προσφέρουν κάτι, αλλά σκέψου… Αν ήταν παιδί σου δεν θα ήσουν περήφανος που προσπάθησε και έφτασε μέχρι εκεί και ας μην ανέβηκε στο βάθρο;
      Μια σκέψη κάνω!
      Σε ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια!
      Καλή σου ημέρα

      Μου αρέσει!

  15. Απο το συγκεκριμένο κείμενο κατάλαβα ότι ο μόνος βλάκας που πασχει απο το «σύνδρομο του πρωτοσέλιδου» είναι ο συντάκτης του.

    Μου αρέσει!

    • Το ότι είμαι βλάκας δεν θα διαφωνήσω… Κάτι θα ξέρεις παραπάνω!
      Σε ευχαριστώ που μου επισημαίνεις ότι πάσχω από το «σύνδρομο του πρωτοσέλιδου»
      Θα προσπαθήσω να το διορθώσω…
      Ευχαριστώ και πάλι!

      Μου αρέσει!

  16. ΑΚΟΥΣΕ ΑΓΑΠΗΤΕ:
    Όπως συμβαίνει συνήθως, έχεις μπερδέψει την βούρτσα με τα …υπόλοιπα.!!!!
    Και δεν σε χαρακτήρισα εγώ με οτιδήποτε.
    Μόνος σου αυτοχαρακτηρίσθηκες Μ@λ@κας.
    Οπότε: «Συ είπας»

    Τώρα και με λίγα λόγια περί αυτού που έχεις μπερδέψει.
    Δηλαδή,
    του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
    του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
    του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
    του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    και του ΟΛΥΜΠΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

    Τώρα αν καθήσω να σου εξηγήσω
    τι ακριβώς είναι η κάθε μορφή ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που αναφέρω
    και ποια διαφορά έχει από την άλλη μορφή,
    θα νυχτώσω και το πιθανότερο είναι πως δεν θα καταλάβεις.

    Το γενικότερο λοιπόν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ,
    ΤΙΜΆ ΌΛΟΥς ΤΟΥς ΔΙΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟΥς ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ
    που είναι κάτι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,
    από άλλες μορφές διαγωνιζομένων ΑΘΛΗΤΩΝ,
    ΔΙΌΤΙ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΌΤΙ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ,
    αυτό τον κατατάσσει μετά των ΑΡΙΣΤΩΝ του κόσμου.

    Αλλά και στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,
    ΤΑ ΤΕΙΧΕΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , τα γκρέμιζαν για να περάσουν
    ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ
    και όχι όλοι όσοι συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Είναι λοιπόν ΔΕΔΟΜΕΝΗ η αναγνώριση σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
    αλλά ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ στους ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΙΣΣΟΠΕΔΟΜΕΝΑ.

    Να μην διαφέρει ο πρώτος από τους άλλους, αλλά να είναι ΟΛΟΙ ….ΙΔΙΟΙ.!!!

    Ελπίζω να κατάλαβες, αν και διατηρώ σοβαρότατες επιφυλάξεις.
    ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΔΕ
    ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ,
    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
    ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

    Αν κατάλαβαίνεις την διαφορά, πάλι καλά.
    Αλλά αν καταλάβαινες δεν θα έγραφες αυτήν την μπούρδα,
    με σκοπό να βγάλεις την ανθελληνική χολή σου
    αποκαλώντας ….με τρόπο…… «τσούλα»
    ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ.

    Και πάλι όμως θα σου αναγνωρίσω, το «γνώθεις εαυτόν»,
    αφού «συ είπας» …ΤΙ ΕΙΣΑΙ.!!!!!!

    Μου αρέσει!

  17. «Άκου» λοιπόν και εσύ αγαπητέ…
    Το εάν έχω «ως συνήθως μπερδέψει την βούρτσα με άλλα πράγματα» θα μπορούσες να το «πεις» εάν είχες διαβάσει και τίποτα άλλο δικό μου, ή εάν με ήξερες…
    Επίσης εάν είχες διαβάσει λίγο και κάτι άλλο θα μπορούσες να πεις εάν βγάζω «ανθελληνική χολή» ή όχι…
    Τώρα το εάν είμαι μαλάκας ή όχι, ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει, κάτι που πρέπει να σου πω ότι με αφήνει παγερά αδιάφορο!
    Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι εσύ δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που έγραψα και δεν θα μπω στον κόπο να σου εξηγήσω, διότι αφενός και να νυχτώσουμε πάλι δεν θα καταλάβεις (γιατί απλά δεν θέλεις να καταλάβεις) και αφετέρου βαριέμαι αφόρητα!
    Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ για το «μάθημα» περί Ολυμπιακού πνεύματος που μου προσέφερες!

    Μου αρέσει!

  18. Δεν έχω καταλάβει γιατί οφείλω ευχαριστώ και τι ακριβώς μου προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι είτε ανέβηκαν στο βάθρο είτε όχι. Δεν παρακολουθώ ολυμπιακούς και δεν μπορώ να καταλάβω τι στ αλήθεια αλλάζει στην ζωή μου από όλο αυτό…

    Μου αρέσει!

  19. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οφείλω ευχαριστώ σ αυτούς τους ανθρώπους είτε ανέβηκαν στο βάθρο είτε όχι. Δεν παρακολουθώ ολυμπιακούς και δεν καταλαβαίνω τις αλλάζει πραγματικά στη ζωή μας από όλο αυτο.

    Μου αρέσει!

  20. […] Έτσι με έκριναν περίπου 50 άνθρωποι που αποφάσισαν να διαβάσουν ένα κομμάτι που έγραψα στις 25 Αυγούστου (μέσα στο μετρό πρέπει να σας πω) με τίτλο «Μια φτηνή τσούλα είσαι βλάκα μου…» (https://ionistis.wordpress.com/2016/08/25/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%B7%CE%BD%CE%AE-%CF%84%C&#8230😉 […]

    Μου αρέσει!

  21. Συγγνωμη, αλλα λογικο ειναι να ασχοληθω με αυτους που εχουν ανεβει στο βαθρο η εχουν καταξιωθει για καποιο λογο. Τι να κανω που ο αλλος πηρε μερος στους Ολυμπιακους αλλα δεν τα καταφερε?

    Praise the ones who deserve it, don’t praise everyone equally. Αν ο αλλος/αλλη το αξιζει θα ταυτιστω μαζι και θα χαρω για αυτους. Εχω μαθει να σεβομαι τη πρωτια, την επιτυχια γιατι αυτα σε ξεχωριζουν, δεν θα σεβαστω αυτον που απλα πηρε μερος, γιατι απλα, πηρε μερος και δεν καταφερε κατι.

    Νομιζω οτι πολλοι πρεπει να μαθουν οτι η ζωη ειναι αδικη, και πολυ καλα κανει.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε