46311

Μην μπερδευτείς! Γι’ αυτό μην ψάξεις στο κείμενο για “six pack”, θεληματικό πηγούνι, βραζιλιάνικους κώλους, ή υπέροχα βυζιά… Άλλωστε αυτά είναι τόσο σχετικά και τόσο εφήμερα!

Δεν θα σου μιλήσω για όμορφους ή ωραίους ανθρώπους… Για «υπέροχους» ανθρώπους θα σου μιλήσω! Γι’ αυτό μην ψάξεις ούτε για τον Γέροντα Παϊσιο ούτε για τη Μητέρα Τερέζα… Δεν θα σου μιλήσω για «άγιους» ανθρώπους!

Για υπέροχους ανθρώπους, για καθαρούς ανθρώπους θα σου μιλήσω! Με πάθη και ελαττώματα, με σοβαρότητα και αλητεία, με καψούρες και κακίες, με εκδικητικότητα και καλοσύνη… Ναι ξέρω! θα σκεφτείς τώρα, πάθη, ελαττώματα, αλητεία, κακίες, εκδικητικότητα και «υπέροχος» άνθρωπος; Δεν «παίζει»… Και όμως «παίζει»!

Δεν σου είπα τέλειος… «υπέροχος» σου είπα. Με όλα τα ελαττώματα που έχεις και εσύ!
Μόνο που εσύ τα κρύβεις, ενώ αυτός, όχι!

Γιατί δεν έχει κάποιο λόγο… γιατί τη στιγμή που θα θελήσει να σε βρίσει θα το κάνει με χαρακτηριστική άνεση! Την ίδια άνεση με αυτήν, της στιγμής που θα σου προσφέρει την αγκαλιά του για να κλάψεις γοερά, διότι κάποιος που νόμιζες «υπέροχο» σου έκανε την πουστιά και τώρα τρέχεις και δεν φτάνεις!

Γιατί δεν έχει κανένα λόγο… γιατί τη στιγμή που θα θελήσεις να κάνεις την αλητεία, θα σε πάρει από το χέρι για να την κάνετε παρέα, λέγοντας σου «το ξέρεις ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είναι μαλακία» και θα σε κρατήσει από το χέρι μέχρι να την κάνεις την αλητεία και να την ευχαριστηθείς, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι -ενώ μέσα τους θα πέθαιναν να την κάνουν (την αλητεία-μαλακία)- σου «έβαζαν χέρι» γιατί δεν ήταν «σωστό» να την κάνεις!

Γιατί δεν έχει κάποιο λόγο… γιατί τη στιγμή που θα θελήσει να φύγει, δεν θα βρει μία “comme il faut” δικαιολογία, αλλά θα σου πετάξει στα μούτρα ένα «βαριέμαι» και θα φύγει μουρμουρίζοντας «τα λέμε…»! Και δεν θα σου ζητήσει ποτέ συγγνώμη, γιατί εσύ μπορεί να τον χαρακτήρισες αγενή… Χέστηκε! Αυτός ήταν απλά ειλικρινής…

Γιατί δεν έχει κάποιο λόγο… γιατί τη στιγμή που θα πρέπει να σου τα «χώσει», βρες τρύπα να κρυφτείς! Θα σε στήσει στα 3 μέτρα και θα σε σκίσει, όμως την ίδια ακριβώς στιγμή θα σε υπερασπιστεί απέναντι στον κάθε κουτσομπόλη και εσύ βλάκα μου, δεν θα το μάθεις ποτέ! Γιατί όποιος θελήσει να σε κουτσομπολέψει ξανά, θα το σκεφτεί 2 φορές γιατί απλά θα έχει τον φόβο του (και δεν χρειάζεται να το ξέρεις εσύ)

Γιατί δεν έχει κάποιο λόγο… γιατί τη στιγμή που θα καταλάβει τη μαλακία που έκανε, θα βγει δημόσια να «αυτομαστιγωθεί» και όχι στα μουγκά και στα μουλωχτά.

Γιατί δεν ντρέπεται για τη μαλακία. Αυτήν την έκανε, πάει! Και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες «δόξα και τιμή»… Στεναχωριέται για αυτούς που πείραξε και επειδή είναι αλαζόνας του αρέσει να απολαμβάνει το «μεγαλείο», του να τον βρίσουν και να πει συγγνώμη τόσο δυνατά ώστε να το ακούσουν όλοι!

Γιατί δεν έχει κάποιο λόγο… γιατί απλά, είναι αυτόφωτος! Θυμώνει, καψουρεύεται, αγαπάει, εκδικείται, παθιάζεται…

Γι’ αυτόν η καλοσύνη είναι μέρος του DNA του, η εκρηκτικότητα προέκταση του μυαλού του, τα πάθη του κινητήριος δύναμη, η αλητεία εθιστική, η εκδίκηση «έργο τέχνης», η ειλικρίνεια «ρώσικη ρουλέτα» και η ακεραιότητα όλη του η κουλτούρα!

Ναι! Άμα ψάξεις μέσα σου θα δεις εκεί βαθιά ότι και εσύ μία από τα ίδια είσαι… Μόνο που εσύ επέλεξες τη «ζωή των άλλων» γιατί δεν τόλμησες, ενώ αυτός ο «υπέροχος» άνθρωπος επέλεξε τη δικιά του ζωή γιατί τόλμησε…

Και αν τον βρεις στο δρόμο σου παρακολούθησέ τον και, μην τον κρίνεις «εύκολα»!

Γιατί αν τον κάνεις φίλο σου, εραστή σου, σύντροφό σου, θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν είναι «εύκολο»… Είναι απλά εύκολος!

Θα μου πεις τώρα, τι «φλασιά» είναι αυτή…
Πίστεψέ με, δεν είναι «φλασιά»!
Απλά μαζεύτηκε πολύ «fake», πολύ «δηθενιά», πολύ «εγώ»,
ε! και κάπου μου βγήκε η αλητεία! Όχι για να «καρφώσω» κάποιους,
(«κάποιοι» μπορεί να  καταλάβουν) αλλά για να καταλάβουν
ότι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν «beautiful people»…

Advertisements