-Είσαι πάρα πολύ όμορφη και γοητευτική! Μη με παρεξηγήσεις που δε σε φλερτάρω ή που δεν προσπάθησα να σε φιλήσω…
-Δεν σε παρεξηγώ! Άλλωστε να ξέρεις, ότι αν αποφασίσω ότι θέλω να με φιλήσεις, δεν θα έχεις καμία δυνατότητα να αντισταθείς…

Αυτή ήταν σκηνή από μία ταινία (μη με ρωτήσεις ποια ταινία γιατί δε θυμάμαι), που με έκανε να γελάσω και φυσικά να τρομοκρατηθώ!

Και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα! Όχι να γελάσεις, αλλά να τρομοκρατηθείς…

Γιατί σε αυτά τα 30’’ της σκηνής κρύβεται όλη η αλήθεια!

Ναι, σε σένα το λέω… Σε σένα, που νομίζεις ότι είσαι το αρσενικό, ο άντρας, ο πήδουλας, ο γαμάτος τύπος και που φαντάζεσαι (γιατί περί επιστημονικής φαντασίας πρόκειται) ότι, μία κουβέντα σου αρκεί, για να διαλέξεις ποια γυναίκα θα σταθεί στο πλάι σου, ή στο κρεβάτι σου!

Άκου να διαλέξεις… Μα καλά, πόσο μαλάκας είσαι;

Δεν σου έμαθε η μανούλα σου ότι για μια ζωή θα είσαι έρμαιο στα χέρια μίας γυναίκας; Τι σου έμαθε; Να είσαι ο άντρας που θέλει τις παντόφλες στην είσοδο, το φαγητό στο τραπέζι και τα σιδερωμένα πουκάμισα στη ντουλάπα;

Κακομοίρη μου… Μην αλλάξεις πλευρό, είναι καλό το όνειρο!

Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι η γυναίκα είναι ανώτερο πλάσμα (πολύπλοκο βέβαια και -αρκετές φορές- προβληματικό, αλλά ανώτερο) τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσεις να ζεις μία ζωή με λιγότερα προβλήματα, με περισσότερη χαρά και ένα πανέξυπνο πλάσμα δίπλα σου!

Και δεν μιλάω για κάποιο σημερινό κοριτσάκι που ξέρει ότι κρατάει τον Πάπα -και έναν βλαμμένο σαν και σένα φυσικά- από τα «τέτοια», επειδή έχει ένα εντυπωσιακό μπούστο, έναν όμορφο πισινό, ντύνεται σαν τσουλάκι και πίνει νωχελικά το ποτάκι της στο μπαρ…

Μιλάω για την άλλη, εκείνη τη γυναίκα (το υπέροχο πλάσμα… άιντε βλάκα), που δε θα σκανάρει τους κοιλιακούς σου, την τσέπη σου και το «τέτοιο» σου… Την άλλη εννοώ, που όσο προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις «τρυπώνει» στο μυαλό σου και ψάχνει!

Α! μην το ξεχάσω… μην φανταστείς ότι θα το πάρεις χαμπάρι! Γιατί όσο εσύ θα προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις μιλώντας ακατάπαυστα, εκείνη σε κοιτάζει προκλητικά στα μάτια, χαμογελάει πονηρά και ψάχνει, ψάχνει, ψάχνει…

Και ξέρεις τι ψάχνει; Την αλήθεια σου! Όχι αυτά που λες για να την εντυπωσιάσεις αλλά αυτά που δεν λες γιατί είσαι «απασχολημένος» προσπαθώντας -με λάθος τρόπο φυσικά- να την εντυπωσιάσεις!

Αλλά το πιο ωραίο δεν σου το είπα! Όσο εσύ νομίζεις ότι την έχεις εντυπωσιάσει (ε, έχεις αραδιάσει και τις «αντρουά» μαλακίες σου) εκείνη σε έχει γδύσει κανονικά και με άνεση!

Αχ, κακομοίρη μου… Φαντάστηκες ότι μπορείς να ξεγελάσεις μία τέτοια γυναίκα επειδή σε κοίταζε με ενδιαφέρον, κατάματα και πονηρά (και χαμογελώντας συγκαταβατικά κουνούσε το κεφάλι) με τις παπάρες που έλεγες; Διάβαζε ανάμεσα στις γραμμές εκείνη την ώρα, βλάκα μου!

Και μπορεί εσύ να γύρισες σπίτι σου χαρούμενος και με το ηθικό σου ανεβασμένο γιατί «το έστειλες το γκομενάκι», εκείνη όμως είχε «αποφασίσει» ότι είσαι πολύ λίγος γιατί η αλήθεια σου έμεινε κάπου στα αζήτητα…

Και έρχεται το θεμελιώδες ερώτημα:
Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα;

Λυπάμαι, ντρέπομαι, πέφτω στα πατώματα και στα τάρταρα η ψυχολογία μου! Και ξέρεις γιατί; Γιατί αναγκάζομαι να πάρω το μέρος της γυναίκας…

Όχι το μέρος του «κοριτσακίου» (με το εντυπωσιακό μπούστο και τον όμορφο πισινό) που σου έλεγα παραπάνω, αλλά της άλλης… της γυναίκας που «αποφασίζει»!

Και αυτό γιατί μασάς (όχι μόνο εσύ, μην το πάρεις προσωπικά… όλοι μας) την καραμέλα, ότι οι γυναίκες έγιναν άντρες, ότι είναι επιθετικές και διάφορα τέτοια ωραία για να δικαιολογήσεις γιατί δεν κυνηγάς, δεν φλερτάρεις, φοβάσαι την δέσμευση και την συντροφικότητα!

Παπάρες βλάκα μου! Γιατί μπορεί οι γυναίκες να έχουν γίνει έτσι -δεν λέω-, όμως σίγουρα κάποιος τις έκανε έτσι, όμως την αλήθεια τους δεν την φοβούνται… στην πετάνε στα μούτρα και εσύ άντε να τα βγάλεις πέρα! Εσένα ποια είναι η αλήθεια σου, για πες μου;

Γιατί αν η αλήθεια σου περιλαμβάνει τα πάντα εκτός από μυαλό, «θέλω», «θεματάκια» και φόβους τότε είσαι χαμένος από χέρι!

Η γυναίκα, είναι σαν τα σκυλιά (ειδικά αυτά τα πανέξυπνα μπασταδράκια) που αντιλαμβάνονται ποιος τα αγαπάει και ποιος όχι… και αν τύχει να μην καταφέρει τα πιάσει την «αλήθεια» σου με την πρώτη, μετράς τις μέρες ανάποδα μέχρι να το ανακαλύψει και να σε «σταυρώσει»!

Άρα δεν έχει καμία σημασία αν «η» κότα έκανε το αυτό, ή «το» αυγό την κότα, γιατί πάντα καταλήγει σε γένος θηλυκό και εσύ «ο» γένους αρσενικού, δεν υπάρχεις στην εξίσωση!

Τώρα θέλεις συμβουλή (από την πολυετή πείρα μου στον αστερισμό της μαλακίας;), θέλεις γνώμη, θέλεις άποψη; Είπαμε, συμβουλές δεν δίνω! Μπορώ όμως να σου πω την άποψή μου… Η γυναίκα είναι ανώτερο πλάσμα, πολύπλοκο, μυστηριώδες, απρόβλεπτο (είπαμε και λίγο προβληματικό), γοητευτικό και πανέξυπνο!

Ότι και να κάνεις θα βλέπεις τα φωτάκια από τα φρένα της (για να σου μιλήσω σε μία γλώσσα που θα καταλάβεις)!

Απέναντι σε μία αποφασισμένη γυναίκα, δεν έχεις καμία τύχη! Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα καταλάβεις ότι «η» απόφαση είναι γένους θηλυκού! Οπότε κάτσε αναπαυτικά και αποδέξου το!

Θάψε λοιπόν την μαλακία σου (που τόσα χρόνια «συσσωρεύεις» με τόση τέχνη και επιμέλεια), ξέθαψε την αλήθεια σου –και ότι μυαλό, σου έχει περισσέψει- και ίσως, τότε και μόνο τότε, η γυναίκα που σου περιέγραψα παραπάνω, θα «αποφασίσει» να σου επιτρέψει να την κατακτήσεις!

Άιντε καημένε… Ξεκούνα!

Αφιερωμένο στο φίλο μου τον Δημήτρη
που τον είχα πεθυμήσει και μετά από καιρό ήπιαμε καφέ,
με την ανάλογη δόση αντροκουβέντας και παραδοχής,
της (μεταξύ μας αυτό, ε;) αδυναμίας μας, απέναντι στο ισχυρό φύλο!  

Advertisements