Η ζωή σου θα ήταν βαρετή, αδιάφορη, σκληρή… Γιατί καλός «ο δρόμος της καμήλας» αλλά η καμήλα πάντα καμήλα θα μείνει!

Σε έναν κόσμο λοιπόν, προβλέψιμο, σκληρό και τις περισσότερες φορές βαρετό, έχει έρθει για να ανατρέπει τις ισορροπίες και αν είσαι τυχερός να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Και επειδή είσαι μπουνταλάς, θα σε προλάβω και θα σου πω γιατί…

Πρώτα απ’ όλα γιατί σε μαθαίνει πράγματα… Πολλά και όμορφα! Και όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη, γιατί το καλό το μάθημα δεν γίνεται στην τάξη αλλά μόλις βγεις στο «πεζοδρόμιο!

Ότι λοιπόν σου έχουν πει ξέχνα το! Πέσε με τα μούτρα και αν ακολουθήσεις πιστά τις (όποιες) «οδηγίες χρήσης», θα μπεις σε έναν κόσμο πρωτόγνωρο, μαγικό και –πίστεψέ με- καθόλου βαρετό!

Θα μάθεις να ελίσσεσαι… Να ξεπερνάς κακοτοπιές, να σκέφτεσαι γρήγορα (γιατί η καθυστέρηση στην απάντηση, θα φέρει και άλλες ερωτήσεις πιο δύσκολες) και να αντιμετωπίζεις «κακουχίες» εύκολα, γιατί μετά από την μπόρα πάντα έρχεται ένας λαμπρός ήλιος!

Θα μάθεις να λες αλήθεια… Και αν νομίσεις -έστω και για μία στιγμή- ότι το δυνατό σου σημείο είναι η «χειραγώγηση», είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος φιλαράκο! Θα σε πιάσει σαν τον ορό της αλήθεια και θα σε ξεσκίσει. Αν όμως πεις αλήθεια θα δεις ότι τα πράγματα θα γίνουν εύκολα, σε σημείο να απορείς γιατί δεν το είχες κάνει από την αρχή…

Θα μάθεις να χαμογελάς… Ακόμα και στις δύσκολες μέρες σου, εκεί στο σκληρό κόσμο που όλοι θα σου «την πέφτουν», θα σε κατηγορούν, θα σε θυμώνουν και θα σε ανταγωνίζονται, πίσω από την κλειστή σου πόρτα  θα σε περιμένουν πραγματάκια που θα σε κάνουν –αν είσαι τυχερός- να ξεχάσεις ακόμα και το όνομά σου!

Θα μάθεις να μοιράζεσαι (αν είσαι τυχερός και έξυπνος)… Προβλήματα, στιγμές, χαμόγελα, έννοιες, όνειρα! Γιατί είναι εκεί… Δεν έχεις παρά να ανοίξεις την πόρτα για να μπεί στη ζωή σου. Αληθινά και ολοκληρωτικά! Και αν ψάχνεις σεναριογράφο για να κάνει τον κόσμο σου και τα όνειρά σου καλύτερα –πίστεψέ με- έχεις κάνει την τύχη σου!

Θα μάθεις να διασκεδάζεις ρε βλάκα! Καλή η μπάλα, καλοί οι μαλάκες οι κολλητοί σου, αλλά αυτή την απλότητα, την αφέλεια (με την καλή έννοια) και την περιπέτεια δεν θα την βρεις ούτε στους 22 μαλάκες που κλωτσάνε μία μπάλα, ούτε στα 1358 μπουκάλια μπύρας, ούτε στο ξεκωλάκι που θα σου χώσει τα βυζιά στη μούρη απλά και μόνο για να περάσει την ώρα της!

Με λίγα λόγια θα ζήσεις την περιπέτεια του «δεν ξέρω τι θέλω, αλλά το θέλω ΤΩΡΑ»! Αυτό είναι περιπέτεια βλάκα μου και όχι το γκόλ στις καθυστερήσεις…

Θα μάθεις να διαχειρίζεσαι την εξυπνάδα… Γιατί αν είσαι τίμιος και κάτσεις «απέναντι» θα νιώσεις στο πετσί σου πόσο μπουνταλάς είσαι! Και θα έχεις τη μοναδική εμεπιρία (και να μάθεις από αυτό) πως δουλεύει ένα μυαλό στα «κόκκινα» 24/7 (αν δεν δουλεύει έτσι, σημαίνει ότι έχει πεθάνει)!

Θα «ψηλώσεις»… Αρκεί να δώσεις σημασία, αγάπη, κακομαθησιά και αλήθεια και θα σε κάνει «Θεούλη»! Θα έχει μάτια μόνο για σένα και δε θα σταματήσει λεπτό να σε φροντίζει να σε νοιάζεται, να σε αγαπάει και να σε κακομαθαίνει!

Τώρα αν εσύ αποφασίσεις να «ψάξεις» για να τα πάρεις όλα αυτά και από αλλού (ξέρεις τι εννοώ βλάκα μου) την πάτησες! Όχι μόνο θα σε «φτύσει» αλλά θα σε κάνει και ρόμπα σε όποιον (και όποια) μιλάει ελληνικά για να μη σου πω και σε όποιους μιλάνε και άλλες γλώσσες!

Επειδή όμως είσαι (όπως είπαμε) μπουνταλάς, πρέπει να σου αναφέρω την «υποσημείωση»:

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ!

Και για να σου μιλήσω στη γλώσσα που θα καταλάβεις ένα έχω να σου πω:
Φαντάσου ότι έχεις μία μοτοσυκλέτα (BMW κατά προτίμηση, γιατί είναι κλασάτη, δυνατή, αξιόπιστη, «ακριβή», έξυπνη και δεν φωνάζει την αξία της με πλαστικά μπιχλιμπίδια)…

Για να μείνεις ζωντανός όσο θα είσαι μαζί της, πρέπει να την φροντίζεις, να αντιληφθείς τι έχεις ανάμεσα στα πόδια σου, να την προσέχεις, να την αγαπάς και να πάνω απ’ όλα να τη φοβάσαι… Αλλιώς πέθανες!

Και όλα αυτά δεν τα κάνεις κάθε 8 Μαρτίου…
Τα κάνεις κάθε μέρα που περνάει βλάκα μου!

Αυτά και καλή τύχη!

Advertisements