Πάντα έρχεται αυτή η στιγμή, που δεν μπορείς να αντισταθείς… Που αρκεί μία λέξη, για να σε κυριεύσει, να σε καταπιεί, να σε κάνει ξανά να την ερωτευτείς και να ονειρεύεσαι!

Έρχεται αυτή η στιγμή που τα θυμάσαι όλα, τα συγχωρείς όλα, τα ωραιοποιείς όλα και είσαι έτοιμος να θυσιάσεις πολλά, μα πάρα πολλά, για να της κάνεις τα χατίρια, για να γυρίζει η σκέψη σου γύρω της, για να τη θεωρείς οικογένειά σου και να την υπερασπίζεσαι όσα λάθη και αν κάνει, όσο και αν σε πληγώνει…

Έρχεται αυτή η στιγμή που ξέρεις ότι στην πορεία πολλοί θα σε κρίνουν, ακόμα περισσότεροι θα σε κατακρίνουν, μερικοί θα σε ζηλέψουν και άλλοι θα σε χτυπήσουν στην πλάτη και θα σου πούνε «καλό κουράγιο φίλε»…

Γιατί πρέπει να αποδείξεις ότι πίσω από κάθε πάθος, δεν κρύβεται πάντα ένα λάθος… Γιατί δεν συγχωρεί! Γιατί είναι σκληρή, απαιτητική και αδίστακτη. Γιατί είναι ο καθρέφτης της ηθικής σου, της αισθητικής σου της παιδείας σου και της κουλτούρας σου.

Γιατί εσύ θα την ντύσεις, εσύ θα την δασκαλέψεις, εσύ θα επιλέξεις τι θα της μάθεις… Να φέρεται σαν πόρνη ή σαν κυρία;

Και αν είσαι τυχερός θα βρεθείς μπροστά σε μία τέτοια στιγμή! Που φτιάχνεις ξανά μία οικογένεια, που αφήνεις πίσω σου τους παλιούς έρωτες (ελπίζοντας να έμαθες από τα λάθη που έκανες, αν έκανες), που αφιερώνεσαι σε αυτήν, την αγκαλιάζεις και επιλέγεις αν θα την κάνεις πόρνη ή κυρία!

Όχι! Δεν είναι δίκαιο… Δεν είναι δίκαιο να φτιάξεις μία ακόμα πόρνη, δεν είναι δίκαιο να ξεπουλήσεις τον έρωτά σου, δεν είναι δίκαιο να πεις ψέματα για να την «σπρώξεις» στην αγκαλιά του καθένα…

Άλλωστε θα έρθει μία στιγμή που όλοι θα μάθουν την αλήθεια!
Σκέφτηκες τι θα γίνει όταν μάθουν την αλήθεια;

Ο έρωτάς σου θα αποδειχθεί μικρός και ψεύτικος… Η κουλτούρα σου, η αισθητική σου και η ηθική σου θα αποδειχθεί «χάρτινη»! Και όλα θα τελειώσουν… Και μαζί θα τελειώσεις εσύ και όλα όσα πιστεύεις. Γιατί ούτε η οικογένειά σου θα σε συγχωρέσει. Γιατί κανείς δεν συγχωρεί την προδοσία!

Να λερώσεις τα χέρια σου, αλλά δε πρέπει να λερώσεις την ψυχή σου…

Και μην πιστέψεις ποτέ ότι με τα δωράκια θα «κερδίσεις» την αγκαλιά! Ούτε με τα λεφτά σου και τα φανταχτερά ονόματα…

Άλλωστε ποιος σοβαρός νομίζεις οτι νοιάζεται για το όνομά σου και τα λεφτά που έχεις ή διαχειρίζεσαι; Οι σοβαροί νοιάζονται για την αλήθεια σου, όχι για το «πλούσιο» όνομά σου!

Όχι δεν είναι δίκαιο να προσφέρεις μία πόρνη για να «εισπράξεις» μία αγκαλιά. Ούτε είναι δίκαιο να «κλέψεις» για να εκδικηθείς και να πεις:

«Κοίτα, σου την πήρα γιατί έχω λεφτά, άρα είμαι καλύτερος»… Δεν είσαι καλύτερος βλάκα μου! Είσαι απλά δειλός, σκατόψυχος και αγνώμων…

Γιατί ξεχνάς, γιατί ξεπουλάς τον έρωτα, γιατί γυρίζεις την πλάτη σε αυτούς που σε αγκάλιασαν, γιατί ο πολιτισμός σου αποδεικνύεται μικρός και μίζερος!

Γιατί απλά ξεπούλησες την ψυχή σου για έναν εφήμερο
εκδικητικό «χάρτινο έρωτα»…

Και το χειρότερο είναι οτι για να ξεπουλήσεις την ψυχή σου, μπορεί να πάρεις πολλούς στο λαιμό σου!

Advertisements